Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΥΡΙΟ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος και την Τετάρτη η ορκωμοσία. Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο κ. Κώστας Καραμανλής αναμένεται να προβεί σε σημαντικές αλλαγές προσώπων στην νέα δομή της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές παρουσιάζουν ως αμετακίνητους στις θέσεις τους φέρονται τους κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Προκόπη Παυλόπουλο. Την ίδια στιγμή, εντείνεται η φημολογία ότι ο πρωθυπουργός θα προτείνει στον κ. Δημήτρη Σιούφα να αναλάβει την προεδρία του κοινοβουλίου.

Στις άμεσες μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο κ. Καραμανλής λέγεται πως θα είναι και οι συγχωνεύσεις υπουργείων.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης μας ευθύνης. Οφείλουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες -ό,τι κι αν ψήφισαν- να προχωρήσουμε γρήγορα, να προχωρήσουμε αποφασιστικά. Να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Αυτή την εντολή μας ανέθεσαν οι πολίτες και αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: