Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Ριγμένοι και πάλι οι Παλιο-Κοκκινιώτες

Η μονοδιάστατη πολιτική του Δήμου Πειραιά και ειδικά του Δ’ διαμερισματικού συμβουλίου εξακολουθεί να καταδικάζει την Παλιά Κοκκινιά στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση.

Οι κάτοικοι της Παλιάς Κοκκινιάς πληροφορήθηκαν χθες ότι «σε συνολική ανάπλαση της Πλατείας Καμινίων (Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου) προχώρησαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Πρασίνου του Δήμου Πειραιά».
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που διανεμήθηκε σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, έγινε ριζική ανάπλαση στους χώρους πρασίνου με τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα ,αυτόματο πότισμα, περίφραξη παρτεριών, φύτευση θάμνων- δέντρων με προσθήκη νέου κηπευτικού χώματος και ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού.
«Φυτεύτηκαν μουριές, πλάτανοι, ιβίσκοι βραχυχίτωνες, τριανταφυλλιές, θαμνώδεις φίκοι βενιαμίν, εποχιακά ανθοφόρα χρυσάνθεμα κ.α. Επίσης, τοποθετήθηκαν καθιστικοί πάγκοι και έγινε ολοκληρωτική αντικατάσταση της πλακόστρωσης της πλατείας με νέους έγχρωμους κυβόλιθους», τονίζεται.
Να θυμίσουμε επίσης ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2006 ο τέως δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης είχε εγκαινιάσει το πάρκο "Διαμαντοπούλου" στο χώρο που βρίσκονταν παλιά τα ομώνυμα μηχανουργεία, επί της οδού Μουτσοπούλου στα Καμίνια.
Σε αντίθεση με την Παλιά Κοκκινιά, όπου ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Π. Γκερλές δεν έχει ασχοληθεί καν με την ανάπλαση του πεζόδρομου Μαυρογένους – Κεχαγιά που περνά ουσιαστικά στη δικαιοδοσία της κατασκευαστικής κοινοπραξίας που έχτισε τα μπουντρούμια πολυτελείας στην οδό Αγίων Αναργύρων.

Επίσης, η αναλγησία του δήμου είναι χαρακτηριστική στην περίπτωση των οικοπέδων επί της Θηβών 100 – 102 που προορίζονται για την ανοικοδόμηση θηριώδους τσιμέντινης κατασκευής για συνεργεία και φανοποιεία του γνωστού οικολόγου Κυριακούδη.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφές για να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου σ’ αυτό το οικόπεδο, στο οποίο εντοπίσθηκαν και κάποια αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι συνήθεις ύποπτοι (διαμερισματικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων) εν οίδαν ότι ουδέν οίδαν, ενώ αντιδήμαρχοι που στηρίχθηκαν από το λαό της Παλιάς Κοκκινιάς όπως ο κ. Τάκης Αβραμίδης δεν ασχολούνται ούτε με θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Η τελευταία ανάπλαση της πλατείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έγινε το 1982 και της "Νεράιδας" το 1996. Η τελευταία φύτευση δέντρων στα κηπάρια της οδού Κορυτσάς έγινε το 1984 ενώ δεν έχει δημιουγηθεί ούτε μία νέα μεγάλη πλατεία για την Παλιά Κοκκινιά, όπως αρμόζει στους κατοίκους της.

Σύντροφοι και συγκάτοικοι:
Ντροπή τους και ντροπή μας που δεν κινητοποιούμαστε!