Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

«Πολιορκημένοι» οι καταστηματάρχες του Πειραιά

Πρωτοφανή περιστατικά που θυμίζουν τις ισχνότερες χώρες του τρίτου κόσμου σημειώνονται μερικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά. Μπουλούκια από τσιγγάνους και άνεργους μετανάστες έχουν κατακλύσει την περιοχή της πλατείας Ιπποδαμείας, τις οδούς Γούναρη και Εθνικής Αντιστάσεως και φυσικά την πλατεία Λουδοβίκου, στην είσοδο του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Καταστηματάρχες του Πειραιά μιλούν για απαράδεκτες εικόνες που δυσφημούν την πόλη και επωάζουν το παρεμπόριο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά σε όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας χωρίς όμως να υπάρχουν άμεσες αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικές εικόνες του κύματος γυφτιάς και μιζέριας που ταλαιπωρεί τους καταστηματάρχες του μεγάλου λιμανιού αντίκρυσαν όσοι βρέθηκαν στην αγορά το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.
Πάγκοι, σεντόνια, φορτηγάκια, γυμνά τσιγγανάκια και διάφοροι που αποπατούσαν ακόμα και σε παρτέρια συμμετείχαν σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου, από το οποίο απουσίαζαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δηλαδή τόσο οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιώς.

Μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε την Κυριακή από υψηλά ιστάμενους παράγοντες της Ιεράς Μητροπόλεως για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί γύρω από το ναό της Αγίας Τριάδος, η δημοτική αρχή του Πειραιά εδέησε χθες Τρίτη 4 Δεκεμβρίου (σ.σ. με την αναμενόμενη 48ωρη καθυστέρηση) να ορίσει περιπόλους δημοτικών αστυνομικών…
Σύμφωνα με πληροφορίες, 28 παράνομοι έμποροι συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν τα προϊόντα που πωλούσαν, τα οποία γεμίζουν ασφυκτικά τις αποθήκες κατασχεμένων.

Στελέχη του Εμπορικού Επιμελητηρίου εκφράζουν την ευχή να μην πρόκειται για σπασμωδικά μέτρα εκ μέρους της δημοτικής αρχής ενώ επισημαίνουν πως πρέπει να μπει τάξη στην πόλη. «Πολλά καταστήματα κλείνουν με αποτέλεσμα να θίγεται ο δήμος, ο οποίος χάνει ποσά από τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους, ενώ πλήττονται και οι Πειραιώτες ιδιοκτήτες που κρατούν κλειστά και ανενοικίαστα καταστήματα», δηλώνουν.

Υ.Γ.: Μια που μιλούμε για τη Δημοτική Αστυνομία, να αναφέρουμε ότι πέρασαν τέσσερις μήνες από τότε που τράκαρε το Mazda 121 στη Θηβών και Λεβαδείας. Το λείψανό του παραμένει εγκαταλελειμμένο με την ανοχή της ηγεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας.
Προηγουμένως, ο Δήμος Πειραιά ασχολιόταν με τον «καλλοπισμό» του κέντρου. Τώρα υποτίθεται πως ασχολείται με λαμπιόνια. Οι κάτοικοι της Παλιάς Κοκκινιάς εξακολουθούν να αναρωτιούνται πότε οι γνωστοί καρεκλοκένταυροι θα ξυπνήσουν από τον πολυετή λίθαργό τους…
Τους αφιερώνουμε το γνωστό άσμα του Τζίμη Πανούση: "15 χιλιάδες και μία, στραβάδια απολύομαι" (προς τιμήν των κάγκελων που ονομάζονται μυαλά του Δήμου Πειραιά).