Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΚΕ: Υποψηφιότητες και κριτική…

 
Για «προκλητική αποσιώπηση» από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από την δημόσια τηλεόραση των θέσεων και των δραστηριοτήτων των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ κάνουν λόγο οι Θανάσης Παφίλης (υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής), Νίκος Σοφιανός (υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων), Ελπίδα Παντελάκη (υποψήφια δήμαρχος Πειραιά) και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας).

Στην καταγγελία τονίζεται ότι «οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα βρίσκονται καθημερινά σε εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, πριν καν ανακοινωθεί η στήριξη τους και την αποδεχθούν. Αυτή η επιλογή παραβιάζει βάναυσα τη στοιχειώδη αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού και βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό».

Η κ. Παντελάκη

Η κ. Ελπίδα Παντελάκη
Η υποψήφια δήμαρχος Πειραιώς κ. Ελπίδα Παντελάκη γεννήθηκε στα Χανιά, το 1957. Προέρχεται από εργατική οικογένεια. Εργάσθηκε ως ιδιωτική υπάλληλος επί 21 χρόνια στο Μουσείο Γουλανδρή. Μεγάλωσε και κατοικεί στη Νίκαια, ενώ είναι μητέρα μιας κόρης.
 
Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, στο κίνημα Ειρήνης και αργότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ήταν υποψήφια Νομάρχης στον Πειραιά το 1994, 1998 και 2002, ενώ διετέλεσε εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος.
 
Εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ, κατόπιν του ΚΚΕ, από το 1976. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης Πειραιά. Στις εκλογές 7 Μαρτίου 2004 εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιώς & Νήσων.