Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Το τελευταίο παζάρι Φασούλα - Καρχιμάκη

Οι τελευταίες πράξεις της πολιτικής απομόνωσης του απερχομένου δημάρχου Πειραιώς κ. Παναγιώτη Φασούλα διαδραματίσθηκαν λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών. Είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις και ένα κρίσιμο τηλεφώνημα του κ. Φασούλα με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «907», η συζήτηση του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη με τον κ. Παναγιώτη Φασούλα έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και με διάθεση εξεύρεσης της «χρυσής τομής».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιώς κ. Π. Φασούλας
συναντήθηκε και επικοινώνησε με τον γραμματέα του Εθνικού
Συμβουλίου κ. Μιχ. Καρχιμάκη χωρίς αποτέλεσμα. 
Ο γραμματέας πρότεινε στον δήµαρχο να κατέβει µεν αντιπεριφερειάρχης, όχι όµως στον Πειραιά, αλλά στη Νότια Αττική (Γλυφάδα) «όπου βρίσκεται το σπίτι του». Ο κ. Φασούλας εξέφρασε αμέσως την αντίθεσή του με αυτό το ενδεχόμενο αλλά ο κ. Καρχιμάκης επέμεινε εντόνως.

Την περασμένη Κυριακή συναντήθηκαν οι δύο άνδρες μήπως και βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση. Τελικώς, το ραντεβού κατέληξε σε αδιέξοδο. Το πρωί της Δευτέρας ο γραμματέας τηλεφώνησε στον απερχόμενο δήμαρχο Πειραιώς και τού ζήτησε να δεχθεί την ακόλουθη πρόταση: Να είναι υποψήφιος (µε σταυρό) περιφερειακός σύµβουλος Πειραιώς ώστε αργότερα να τοποθετηθεί σε µία από τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών. Εκεί επήλθε η ρήξη. «Θέλετε να µε στείλετε από δήµαρχο κλητήρα», απάντησε ο Φασούλας στον γραµµατέα του ΠΑΣΟΚ.

Όλα ξεκίνησαν στη συνάντηση που έγινε μεταξύ των κ.κ. Γιάννη Σγουρού, Παναγιώτη Φασούλα και Γιάννη Μίχα στις 6 Σεπτεμβρίου, την εποµένη της ανακοίνωσης των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ.

Όπως γράφουν εύστοχα τα σημερινά «Νέα»: «Όλοι τότε θεώρησαν ότι τα χαµόγελα που αντήλλαξαν, έστω και... θεατρικά, θα έβαζαν τέλος στην αντιπαράθεση ανάµεσα στα «δίδυµα» Σγουρός - Μίχας και Φασούλας - Μίχας. Στην πορεία όµως ο Γ. Μίχας, σύµφωνα µε υψηλόβαθµο στέλεχος της κυβέρνησης, «θυσιάστηκε» αποδεχόµενος την υποψηφιότητα στον Δήµο Πειραιώς και διεµήνυσε στην Ιπποκράτους πως δεν επρόκειτο να δεχθεί την παρουσία του Π. Φασούλα ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς. Αµέσως µετά ο γραµµατέας του Εθνικού Συµβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συναντηθεί µε τον Παναγιώτη Φασούλα».

Δείτε σχετικά:
http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/10/blog-post_13.html / Μουδιασμένος ο Σγουρός, εκτός ο Φασούλας