Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στην Παλιά Κοκκινιά ο Γιάννης Μίχας

Δεσμεύσεις για την αναβάθμιση και την ανάπτυξης μιας από τις ιστορικότερες συνοικίες του Πειραιά, την Παλιά Κοκκινιά, έδωσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Μίχας κατά την περιοδεία του στην περιοχή με αφορμή την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε για την εορτή των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Ο κ. Μίχας παραδέχθηκε ότι η Παλιά Κοκκινιά εμφανίζει πλημμελή καθαριότητα, περιβαλλοντική ανέχεια, έλλειψη ελεύθερων χώρων, άναρχη μίξη οικιστικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων και δεσμεύθηκε να επιλύσει τα θέματα αυτά το συντομότερο δυνατό. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» που συνοδευόταν από υποψηφίους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού, περπάτησε για αρκετή ώρα στους δρόμους της Παλιάς Κοκκινιάς και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Σε καφενείο της περιοχής, όπου κατέληξε η περιοδεία του, ακολούθησε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Μίχας ανέπτυξε στους συμπολίτες του τους στόχους και τις προτεραιότητες του συνδυασμού του για έναν Πειραιά καθαρό, με ποιότητα, ταυτότητα και αναπτυξιακή πνοή.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κάλεσε κάθε πολίτη του Πειραιά σε μια καθαρή συμφωνία. «Μια συμφωνία καθαρή, όπως θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας καθαρή. Μια συμφωνία που μας ενώνει και βάζει πάνω απ’ όλα την αγάπη μας για τον Πειραιά και την πίστη μας ότι ο τόπος μας αξίζει και δικαιούται ένα καλύτερο αύριο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μίχας περιόδευσε στην περιοχή με αφετηρία την εορτάζουσα εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, έτυχε θερμής και ενθουσιώδους υποδοχής από τους κατοίκους που όπως τόνισαν βασίζουν πολλά στο πρόσωπό του και στην αποδεδειγμένη ικανότητά του από την επιτυχημένη διαδρομή του στη Νομαρχία Πειραιά.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της απερχομένης δημοτικής αρχής, σε ό,τι αφορά σε έργα πρασίνου, οι πλατείες της Θείας Μεταμορφώσεως και Νεράιδας ανακασκευάσθηκαν εκ βάθρων στο πλαίσιο το προγράμματος "Πράσινη Πόλη". Εξ άλλου διαμορφώθηκε η πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη (απέναντι από το 13ο Δημοτικό Σχολείο) και τα παρτέρια της οδού Κορυτσάς.

Σε επίπεδο υποδομών ανακατασκευάσθηκε ο τάπητας του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλιάς Κοκκινιάς, το οποίο βρίσκεται εντός του σχολικού συγκροτήματος του 14ου και 15ου Γυμνασίων Πειραιώς. Έγιναν επισκευαστικές εργασίες στο πρώην 5ο ΚΤΕΛ, ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, όπου μπορεί να στεγαστούν τα γραφεία και οι υπηρεσίες του Δ' Δημοτικού Διαμερίσματος και να απελευθερωθούν οι ενοικιασμένοι χώροι στην οδό Χίου. 

Επίσης, προωθήθηκε η πρόταση για την αξιοποίηση του πρώην κτήματος Δεσύλλα (Θηβών 76) σε πρότυπο προπονητικό κέντρο τόσο για τους μαθητές του Αθλητικού Λυκείου Πειραιά, όσο και για τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής.