Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χάος προκαλούν τα σκουπίδια

Αφόρητη χαρακτηρίζεται πλέον η κατάσταση στον Πειραιά καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί 3.000 τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους ενώ καθημερινά προστίθενται άλλοι 400 τόνοι.

Σκουπίδια με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια
στην οδό Ελ. Βενιζέλου προς τον Προφήτη Ηλία.

Η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα και οι κάτοικοι ανησυχούν για την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου κ. Τάκης Αβραμίδης υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη μη αποκομιδή σκουπιδιών, παρά τη λήξη της απεργίας.

Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε ο κ. Αβραμίδης στον δήμαρχο κ. Φασούλα, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, λόγοι «που άπτονται του μεγάλου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο».

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας υποστηρίζουν ότι η αποκομιδή σκουπιδιών διεξάγεται με κανονικούς ρυθμούς, ωστόσο λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον ΧΥΤΑ Φυλής τα αυτοκίνητα δεν μπορούν ν’ αδειάσουν.