Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Λογοτεχνικός "κλέφτης" κεντρίζει το ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον εκατοντάδων εφήβων αλλά μεγαλύτερων παιδιών που πέρασαν από την έκθεση βιβλίου στο εκθεσιακό κέντρο της “Helexpo” στο Μαρούσι συγκέντρωσε το βιβλίο των συναδέλφων Παντελή Σταματελόπουλου και Μαρίας Ηλιοπούλου. Πρόκειται για τον «Κλέφτη του θησαυρού του Αλή Πασά» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από τις εκδόσεις «Κέδρος».

Ο «Κλέφτης του θησαυρού του Αλή Πασά» έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από τις εφημερίδες και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα εφηβικά μυθιστορήματα που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην υπόδουλη από τον Οθωμανικό ζυγό Ελλάδα του 1821. Ο Πάνος είναι ένας χαρισματικός νέος που η τύχη τον φέρνει αλυσοδεμένο στα Ιωάννινα την εποχή που διαφέντευε ο Αλή Πασάς. Η Ροδιώ είναι η πιο ταλαντούχα χορεύτρια στην Αυλή του φοβερού βεζίρη της Ηπείρου. Οι δύο νέοι θα δεθούν μεταξύ τους για πάντα με ένα χρυσό μυστικό. Και η επανάσταση του 1821 αρχίζει…

Όμως, σε έναν αγώνα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ευημερία για όλους: Τι είναι πολύτιμο και τι ασήμαντο; Τι είναι ηρωικό και τι ανάξιο λόγου; Στη μέση της σύγκρουσης δύο κόσμων, ο Πάνος και η Ροδιώ παίρνουν θέση μάχης ενώ ο κρυμμένος θησαυρός του Αλή Πασά τούς περιμένει…

Ο Παντελής Σταματελόπουλος (1962) κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος (ΕΣΗΕΑ) και εργάζεται στην T-Press. Άλλο έργο μαζί με τη Μαρία Ηλιοπούλου: Ένα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου, Κέδρος 2001. Έχει τιμηθεί με το βραβείο νεανικού μυθιστορήματος 2002, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Η Μαρία Ηλιοπούλου (1974) κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος. Άλλο έργο μαζί με τον Παντελή Σταματελόπουλο: Ένα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου, Κέδρος 2001. έχει λάβει επίσης το βραβείο νεανικού μυθιστορήματος 2002, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.