Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

2012: Ειδήσεις 12 μηνών σε 6 λεπτά και τέσσερις στιγμές (VIDEO)

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του 2012 έχει αρχίσει και ήδη έχουν αρχίσει να μεταδίδονται τα πρώτα βίντεο και οι πρώτες φωτογραφικές ανασκοπήσεις με τα κυριότερα γεγονότα της χρονιάς.
 
Το απόγευμα κυκλοφόρησε στο YouTube ένα βίντεο με τίτλο «Τι μας έφερε κοντά» για να θυμίσει τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές του έτους που θα θυμόμαστε.
Από το μακελειό στην επίσημη προβολή της ταινίας του Μπάτμαν «Ο σκοτεινός ιππότης επιστρέφει» ως το ναυάγιο του Costa Concordia. Από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ως τις επιτυχείς αποστολές στο διάστημα αλλά και τις συγκινητικές στιγμές χιλιάδων ανθρώπων που τις μοιράστηκαν μαζί μας μέσω του YouTube.
 
Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε τις πιο σημαντικές και τις πιο συγκινητικές στιγμές του 2012:
 
 
 
Η Ελλάδα μέσα από το Reuters
 
To 2012 ήταν μια κρίσιμη χρονιά όμως και για την Ελλάδα. Η προσοχή των ΜΜΕ και της παγκόσμιας κοινής γνώμης ήταν και παραμένει στραμμένη στη χώρα μας, η οποία αγωνίζεται να ξεπεράσει τη δίνη που προκαλεί στο λαό η κρίση χρέους της ευρωζώνης.
 
Από τις 95 καλύτερες της παγκόσμιας επικαιρότητας στην ετήσια κατάταξη του Reuters, οι τέσσερις προέρχονται από την ελληνική επικαιρότητα.
 
Στην 27η θέση υπάρχει η φωτογραφία του φίλου κ. Γιάννη Μπεχράκη.
 
 
Στις 23 Μαΐου φωτογράφισε τον 30χρονο μάγειρα Μανώλη Ουρανό, στο εστιατόριο «Μαύρος Γάτος» στην περιοχή του Ψυρρή. Αν και ο κ. Ουρανός σπούδασε πολιτικός μηχανικός, η κρίση και η ανεργία τον οδήγησαν στη μαγειρική.
 
«Έβγαζα φωτογραφίες στο πλαίσιο του παγκόσμιου φωτορεπορτάζ "Jobless generation". Μέσω ενός συναδέλφου βρήκα τον Μανώλη Ουρανό. Ο Μανώλης περιπλανιόταν μέσα στη μικρή ταβέρνα φανερά νευρικός με την παρουσία μου. Κάποια στιγμή του ζήτησα να μου δείξει τον χώρο στον οποίο δούλευε και τότε μπήκε φως από το παράθυρο στη μικρή κουζίνα. Ο Μανώλης έδειχνε άνετος αλλά ταυτόχρονα και σκεπτικός. Αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή», αφηγείται ο Γιάννης.
 
Στη θέση 50 βρίσκεται ο γυμνός διαδηλωτής από τον παλιό φίλο και συνεργάτη, τον κ. Γιάννη Κολεσίδη.
 
 
Στην 85η θέση βρίσκεται άλλη μια φωτογραφία του κ. Γιάννη Κολεσίδη από τις διαδηλώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας έξω από τη Βουλή στις 6 Σεπτεμβρίου.
 
 
Στη φωτό βλέπουμε έναν αστυνομικό να έχει περάσει θηλειά γύρω από το λαιμό του συμβολικά, διαδηλώνοντας κατά των μέτρων της κυβέρνησης.
 
Στην 88η θέση, βλέπουμε άλλη μια φωτό του κ. Μπεχράκη.  

Στις 18 Απριλίου απαθανάτισε υπαλλήλους της Βουλής να αντικαθιστούν την ελληνική σημαία στην κορυφή του κτιρίου με μία νέα καθώς η προηγούμενη είχε σκιστεί.
 
Χ.Κ.Λ.