Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ξεχνούν την Εξεταστική για το Μνημόνιο, αντίθετα με την Κύπρο

Το απόστημα της διαπλοκής εξακολουθεί
να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο


Η κοινωνία υπομένει τα δεινά στα οποία την υποβάλλουν οι πρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου. Κανείς δεν είπε την αλήθεια για όσα συνέβησαν το κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009 όταν η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη των διεθνών τοκογλύφων.

Ενώ στην Κύπρο καλούνται να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους -τόσο ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας, όσο και ο κ. Νίκος Αναστασιάδης- στην Ελλάδα σημειώνονται πολλά περίεργα. 

Κάποια νοσηρά μυαλά θέλουν να οδηγήσουν στο αρχείο την υπόθεση Λαγκάρντ παραγράφοντας τα αδικήματα.

  • Ποιοι επωφελούνται από την εξέλιξη αυτή;
  • Μήπως ο εθνικός εργολάβος, οι ξαδέλφες και το ιερατείο της διαπλοκής;

Οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι κι όσο επικρατεί ρευστότητα στη χώρα με το φόβο διάφορων απειλών (όπως τώρα με την ακροδεξιά) οι εκβιασμοί της διαπλοκής γίνονται ακόμα ωμότεροι. 

Οι πολιτικές παρκετέζες του συστήματος δεν έχουν ούτε τη δύναμη των παντελονιών τους να πουν την αλήθεια: «Κόροιδο λαέ, μισθωτέ, μαλάκα υπο-απασχολούμενε, κακομοίρη συνταξιούχοι θα κάνεις το αυτό σου παξιμάδι ως το 2060!».

Το απόστημα της διαπλοκής που φούσκωσε στην εποχή Σημίτη δεν έσπασε. Δηλητηριάζει ακόμα την κοινωνία με υπόγειες διαδρομές, διαπλοκές και κουτοπονηριές. 

Κάποιοι λένε ότι μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Ισραήλ, «θα ανακοινωθεί απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία έχει ήδη ληφθεί και η οποία θα αποφαίνεται ότι τα εγκλήματα για τα οποία ασκήθηκε από τη Βουλή ποινική δίωξη έχουν παραγραφεί».


Ίσως αυτό είναι το «τυχαίο γεγονός» που περιμένουν όλοι. Όχι για να φασκελώσουν κάποιους. Θα κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα.