Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Συγκίνησε ο Αβραμόπουλος τους ακρίτες του Έβρου

Το περιστατικό που δεν έδειξε η τηλεόραση
 μετά το τέλος της άσκησης «Παρμενίων 2013»

Συγκινητική ήταν η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με τους εθνοφύλακες του Έβρου, μετά το τέλος της άσκησης «Παρμενίων 2013».

«Οι κληρωτοί κ. Υπουργέ, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την περιοχή, παίρνουν πολλή δύναμη και κουράγιο», σχολίασε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος στον υπουργό.

«Έτσι είναι. Και νομίζω ότι σήμερα μέσα από αυτή την εντυπωσιακή άσκηση, στείλαμε ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Εδώ στον Έβρο, σε αυτή τη συντροφιά των ανθρώπων, χτυπά η καρδιά της Πατρίδας. Γι’ αυτό και αναφέρθηκα στην ακριτική αυτή περιοχή, στους ακρίτες μας, στους ωραίους αυτούς ανθρώπους που είναι πάντοτε έτοιμοι να δώσουν τη μάχη και τον αγώνα. Και νομίζω ότι κακώς μπήκε το όριο μέχρι τα εξήντα… Από ό,τι βλέπω θα μπορούσε να είναι και τα 80!».


Εκτός από καλός διπλωμάτης, ο κ. Αβραμόπουλος είναι πάντοτε δεινός ρήτορας. Μετά το σχόλιό του και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μίλησε, κάποιοι ήδη είχαν δακρύσει από συγκίνηση. «Μπράβο υπουργέ, είσαι λεβεντιά γιατί είσαι μαζί μας», απάντησε ο γηραιότερος των παρευρισκομένων για να πάρει ένα φιλικό σκούντηγμα από τον κ. Αβραμόπουλο.