Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Νέα φοροεπιδρομή στους αδύναμους ενώ οι εφοπλιστές έχουν ασυλία!

Μέτρα και περικοπές για μισθωτούς και συνταξιούχους φέρνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014



Μόνο με απόγνωση μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς το μέλλον αν δει πώς ετοιμάζεται η κυβέρνηση και πάλι να κάνει δύσκολη τη ζωή των φορολογουμένων.

Με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, γίνεται προφανές πως πάλι οι αδύναμοι θα επωμιστούν τα φορολογικά μέτρα και τις περικοπές που ψηφίστηκαν την άνοιξη ως μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016!

Μπορεί για το 2014 προβλέπεται ανάπτυξη 0,6% ενώ για το 2013 εκτιμάται ότι η ύφεση θα περιοριστεί στο 4% (φαίνεται ότι η Τρόικα δεν πείστηκε από τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου που κατέβαζε την ύφεση στο 3,8%). Το πρωτογενές πλεόνασμα την επόμενη χρονιά εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 2,8 δισ ευρώ, αλλά προβλέπεται ότι από φέτος με τις πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις θα καταγραφεί πλεόνασμα 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, από την κυβερνητική πλευρά υπάρχει ενόχληση επειδή η Τρόικα επέμεινε να μην συμπεριληφθούν τα έσοδα από τα κέρδη των Κεντρικών Τραπεζών, παρά το ότι η “Eurostat” θεωρεί ότι υπολογίζονται στο αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης.

Ανεξάρτητοι οικονομολόγοι, ωστόσο, επισημαίνουν πως θα ήταν πιο σώφρον από την πλευρά της κυβέρνησης να ανακόψει το κύμα κοινωνικής οργής, αμβλύνοντας αδικίες και στερήσεις στο όνομα των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί έναντι της τρόικας ενώ παραμένουν σε καθεστώς απόλυτης ασυλίας οι εφοπλιστές.

Ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε συνθήκες ανέχειας, οι εφοπλιστές εξακολουθούν να απαλλάσσονται:
  • Από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά ή κρατήσεις υπέρ του δημοσίου ή κάποιου τρίτου το εισόδημα που αποκτάται από γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.
  • Για το εισόδημα που δημιουργείται από εκμετάλλευση πλοίων και στο εξωτερικό και μάλιστα την απαλλαγή απολαμβάνουν και όλοι οι συνέταιροι και μέτοχοι.
  •  Από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για την εφαρμογή του ισχύοντος από το 1975 νόμου.
  • Από κάθε φόρο ή τέλος το εισόδημα που αποκτάται από εταιρείες χαρτοφυλακίου που κατέχουν αποκλειστικά μετοχές ελληνικών πλοιoκτητριών υπό ελληνική σημαία.
  • Από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για τη διανομή κερδών, τα δάνεια και τις καταθέσεις.
  •  Από όλα τα παράβολα οι εγγραφές και τα δικαιολογητικά.


Ως, πότε;;;