Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΔΩΝΙΣ: Απέλυσε ακόμα και γιατρούς που δεν απεργούσαν!

Τριτοκοσμικά σκηνικά στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.!


Στο πυρ το εξώτερον επιχειρεί να στείλει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και όσους είχαν απομείνει από το πρώην ΙΚΑ ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με καταγγελία που δέχθηκε το «907» στη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. που έγινε χθες το βράδυ ακούστηκαν πρωτοφανή πράγματα.

Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού και αποτελεί τη συνέχεια προηγούμενης προγραμματισμένης ενημέρωσης από την οποία απείχαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Στην αίθουσα δίπλα στο γραφείο του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού εμφανίσθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και με το γνωστό ύφος του επεχείρησε να πείσει πως όλα καλώς τα καμώνει. Τότε άρχισαν να παίρνουν «φωτιά» ορισμένοι.

Οι γιατροί ζητούσαν εξηγήσεις με ποια κριτήρια έγιναν οι απολύσεις στο τομέα του ΕΟΠΥΥ. Είπαν στον υπουργό ότι δεν παραμυθιάζονται με το επιχείρημα πως τάχα ήταν όλοι απεργοί και έχουν την λίστα με άτομα που δεν απέργησαν αλλά εκδιώχθηκαν.

Το πρόσωπο που στοιχημάτιζε την καρέκλα του ως βουλευτής και υπουργός ότι δεν θα είχε απολύσεις στην υγεία έχασε την ψυχραιμία του , έγιναν διάφορα κουτσομπολίστικα και τελικά οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ αποχώρησαν εν μέσω φωνασκιών και αντιδράσεων καταγγέλλοντας τα πεπραγμένα του υπουργού Υγείας.

Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του Τύπου σήμερα που αναφέρει: «Από την κομματική Σκύλλα στη «γερμανική» Χάρυβδη πετά ο υπουργός, Α. Γεωργιάδης, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αφού χθες αργά το βράδυ μέσω της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά επιχείρησε να καθυποτάξει τα συνδικαλιστικά στελέχη της Υγείας (οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ αποχώρησαν από κομματική συνεδρίαση με φωνές), ενώ μέσω «γερμανικών» πιέσεων ποδηγετεί τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης να βάλουν την ταφόπλακα στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά το βράδυ μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης αρνούνταν να υπογράψουν το πόρισμα που θα λέει ποιοι... περισσεύουν στον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν άλλη άποψη για το πώς πρέπει να στηθεί το νέο σύστημα».
Οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις αυτών που αντιστέκονται, προσπαθώντας να μη φορέσουν κομματικά ιμάτια, εδράζονται στο γεγονός ότι οι απολύσεις περίπου 2.246 ιατρών θα δώσουν τη χαριστική βολή στο ήδη προβληματικό σε σχέση με την εξυπηρέτηση των ασθενών σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Γερμανών της Task Force, έχοντας προ καιρού επιλέξει το ρόλο του Λέοντα, όταν πρόκειται για τους ασθενείς και τους εργαζομένους στο σύστημα υγείας και το ρόλο του πιστού υπερασπιστή, όταν πρόκειται για τις μνημονιακές άνωθεν εντολές.
Ετσι, σύμφωνα με στελέχη της Υγείας που πρόσκεινται στην κυβερνώσα παράταξη της Ν.Δ., στο τέλος τα μέλη της επιτροπής θα αναγκαστούν να βάλουν την υπογραφή τους θέλοντας και μη ώστε ο Αδωνις και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των απολύσεων περίπου 2.246 γιατρών.
Χθες αργά το βράδυ στη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της Ν.Δ., που έγινε στο κτήριο της Ν.Δ. δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ αποχώρησαν εν μέσω φωνασκιών και αντιδράσεων καταγγέλλοντας τα πεπραγμένα του υπουργού Υγείας. Μάλιστα ακολούθησαν προπηλακισμοί και σπρωξιές ανάμεσα σε διαμαρτυρόμενους και υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής. Τελικά, αργά το βράδυ τα πνεύματα ηρέμησαν.
Ωστόσο, πηγή μέσα από τη Ν.Δ. ανέλυσε ότι τελικά θα περάσουν οι απολύσεις, με τους συνδικαλιστές να προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι στους απολυμένους μιλώντας, στα πρότυπα της επιτυχημένης δήθεν διαπραγμάτευσης των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, για νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος για δυνατότητα πρόσληψης στο ΕΣΥ αλλά και για προστασία από τις απολύσεις στους άνω των 62 ετών.
Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης του τομέα Υγείας της Ν.Δ. χθες το βράδυ στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου παραβρέθηκαν δεκάδες συνδικαλιστικά γαλάζια στελέχη, μεταξύ αυτών και απεργοί γιατροί του πρώην ΙΚΑ, αντί να τον... λούσουν με κατηγορίες και καταγγελίες, όπως οι ίδιοι διαφήμιζαν νωρίτερα, τελικά ελέω κόμματος περιορίστηκαν σε μερικές άτονες και ανούσιες μπηχτές κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους. Μέχρι βέβαια που ο επικεφαλής των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος έδωσε το σύνθημα να αποχωρήσουν οι γαλάζιοι γιατροί. Οπερ και εγένετο. Η συζήτηση, βέβαια, συνεχίστηκε παρουσία ορισμένων προέδρων ιατρικών συλλόγων.
Οι επί ξύλου κρεμάμενοι
Να σημειωθεί ότι οι γιατροί που είναι επί ξύλου κρεμάμενοι και κατά την Task Force πρέπει να μεταφερθούν στα νοσοκομεία είναι 2.246. Είναι: 16 αλλεργιολόγοι, 85 γαστρεντερολόγοι, 147 νευρολόγοι, 272 γυναικολόγοι, 88 ενδοκρινολόγοι, 393 ορθοπεδικοί, 145 ουρολόγοι, 12 πλαστικοί, 255 πνευμονολόγοι, 52 ρευματολόγοι, 168 δερματολόγοι, 200 ΩΡΛ, 290 οφθαλμίατροι, 123 λοιπές ειδικότητες.