Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Παραφωνίες από τα πολιτικά… τροπάρια του Σκανδαλίδη



Το «πολύ Κύριε ελέησον» κουράζει τα παπαγαλάκια που ονειρεύονται νέες πολιτικές περιπέτειες,
σχολιάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη… 



Παρότι είναι ιεροψάλτης και του αρέσει να τα λέει όλα σε ήχο πλάγιο, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης ολισθαίνει το τελευταίο διάστημα σε κακόηχες πολιτικές παραφωνίες, πάντα στο ίδιο… «τροπάριο».

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ άρχισε να λέει ότι η κυβερνητική συνεργασία του κόμματος από το οποίο προέρχεται με τη Νέα Δημοκρατία «έχει ημερομηνία λήξεως» κι αυτή η ημερομηνία θα είναι η ίδια μ’ αυτήν που θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές. 

Ο κ. Σκανδαλίδης εκτίμησε ότι από την επόμενη άνοιξη η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε Μνημόνιο. Επισήμανε, πάντως, ότι η περίοδος εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη και γι’ αυτό απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας «μεγάλου συνασπισμού», θεωρώντας «ανέφικτο» κάτι τέτοιο, λόγων των μεγάλων διαφορών μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες, μάλιστα, «μεγαλώνουν».

Κι ενώ πήγε να πιάσει το «ίσο» του, η επόμενη ερώτηση προκάλεσε νέες παραφωνίες. Σχετικώς με τον χρόνο των επόμενων εκλογών, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε, αρχικά, ότι «οι ευρωεκλογές ποτέ δεν έριξαν κυβέρνηση», παρέπεμψε στη συμφωνία των δύο κομμάτων για εξάντληση της τετραετίας, αλλά τελικά δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα βέβαιος γι’ αυτό.

Ο λαός πάντως έχει απάντηση για τα «ναι μεν, αλλά» των πολιτικών και ειδικά όταν είναι ψάλτες: «Απορία ψάλτου βηξ»…