Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σε τι συμφωνούν Μιχαλολιάκος, Μώραλης και λοιποί για τον Πειραιά


Ένα σημείο ταύτισης και συναντίληψης υπάρχει μεταξύ των υποψηφίοων δημάρχων του Πειραιά. Στην πρωϊνή τηλαμαχία του "Σκάι" κάποιοι εκτέθηκαν, κάποιοι υπερέβαλαν και κάποιοι δεν κατάφεραν να πείσουν. Όλοι ωστόσο συμφώνησαν πως δεν πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο κ. Β. Μιχαλολιάκος επανέλαβε την κατηγορηματική του αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. 

Ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας επανέλαβε τη θέση του για δημόσιο λιμάνι, κάνοντας μάλιστα λόγο για υποκρισία, δεδομένου ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχουν ήδη συμφωνήσει για την παραχώρησή του. «Το λιμάνι είναι φιλέτο και πρέπει να μείνει στο Δημόσιο» τόνισε.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης είπε ότι ο ΟΛΠ πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους αντίστοιχους οργανισμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η κ. Ελπίδα Παντελάκη υποστήριξε ότι όλα τα κόμματα -πλην του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος- έχουν συμφωνήσει για την τμηματική παραχώρηση του ΟΛΠ. 

Ο κ. Ιωσήφ Βουράκης πρότεινε συνεργασία όλων των φορέων (Δήμος, επιμελητήρια, σύλλογοι κλπ) για τη διαχείριση του ΟΛΠ, αλλά και με τη συμμετοχή ιδιωτών σε ορισμένες προβλήτες.