Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κώστας Καραμανλής: "Δεν θα είμαι υποψήφιος σε άλλο κόμμα πλην της Νέας Δημοκρατίας…"


Γράφει ο Τάκης Χατζής 
Η προχθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή στο μνημόσυνο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας δεν «έδωσε» ειδήσεις. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για λίγα λεπτά και όπως διαβεβαιώνουν αυτήκοοι μάρτυρες η συνομιλία αυτή δεν είχε ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. 
Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Καραμανλής, μιλώντας σε στενό κύκλο συνεργατών του, αποσαφήνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οτι είναι αυτονόητη η στήριξή του στον Πρωθυπουργό και φυσικά στη Νέα Δημοκρατία.

«Στηρίζω την προσπάθεια του προέδρου και του κόμματος με όλες μου τις δυνάμεις γιατί αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα στην χώρα αλλά και να δώσει λύσεις» φέρεται να είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.  

Μάλιστα αστειευόμενος είπε: «Ορίστε και τα εισιτήρια για Θεσσαλονίκη για να πάω να ψηφίσω…» 
Στο μεταξύ ερωτηθείς από κάποιον εκ των παρισταμένων σχετικά με τις πρωτοβουλίες που ενδεχομένως να πάρει η Ευρώπη για την κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής ήταν ξεκάθαρος: «Η Ευρώπη θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει και σήμερα δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα πολιτική…».
Στην συνέχεια ξεκαθάρισε -όπως σημειώνει η ίδια πηγή- ότι εάν το ζητήσει ο κ. Σαμαράς θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Χαρακτηριστική ήταν η φράση που χρησιμοποίησε  όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Ό,τι πει ο αρχηγός!»
Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε το τελευταίο διάστημα για την αλλαγή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας σε Νέα Ελλάδα ο κ. Καραμανλής ήταν απολύτως σαφής: «Δεν θα είμαι σε καμία περίπτωση υποψήφιος σε άλλο κόμμα πλην της Νέας Δημοκρατίας…».

ΠΗΓΗ: Newpost