Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δρίτσας κατά Αρβανιτόπουλου, Σγουρού και διαπλεκόμενης καμαρίλας

«Στον Πειραιά κρίνεται μία κορυφαία μάχη
για το μέλλον της ίδιας της δημοκρατίας»

 

Την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Θοδωρή Δρίτσα. 
Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Κάνουμε τον θυμό ελπίδα και την ελπίδα πράξη» και στην ομιλία του ο κ. Δρίτσας τόνισε χαρακτηριστικά ότι στις εκλογές της 18ης Μαΐου «είναι η πρώτη ευκαιρία να μιλήσει η κοινωνία του Πειραιά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στις κάλπες για τον δήμο και την περιφέρεια».

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στη «διαρκή βάρβαρη επίθεση» των τελευταίων τριών χρόνων για να επιτεθεί σε  δημάρχους και περιφερειάρχες που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές αναφέροντας ονομαστικά τον κ. Β. Μιχαλολιάκο («Ο Πειραιάς παραμένει μια πόλη με τεράστια προβλήματα. Μια πόλη που δεν λειτουργεί» είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο αναφερόμενος στο έργο που «υπερασπίζεται αυτάρεσκα ο απερχόμενος δήμαρχος») και τον νυν περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό.


Αναφέρθηκε και στη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι «ο αγώνας τους δείχνει ότι ο αγώνας όλων μας μπορεί να φέρει τη νίκη».


Δεν παρέλειψε να καταφερθεί εμμέσως και στον έτερο υποψήφιο, κ. Ι. Μώραλη, τον οποίο συνέδεσε με συμφέροντα: «Για να τελειώνουμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που άπλωσαν τα χέρια πάνω από την πόλη, αλλά και με τις φατρίες, με το παλαιοκομματικό προσωπικό των μνημονιακών κυβερνήσεων που μας κυβερνά δεκαετίες και μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση». Μάλιστα έκανε λόγο ότι «στον Πειραιά κρίνεται μία κορυφαία μάχη, όχι μόνο για το δήμο μας αλλά και για το μέλλον της ίδιας της δημοκρατίας μας. Τι θα κάνουμε; Θα τους αφήσουμε να λεηλατούν ή θα γυρίσουμε σελίδα;»


Μίλησε επίσης για πείραμα πολιτικού αποπροσανατολισμού: «Στον ιστορικό Πειραιά αποφάσισαν τα συμφέροντα και η διαπλοκή να δοκιμάσουν ένα νέο πείραμα πολιτικού αποπροσανατολισμού και εκμετάλλευσης της ανάγκης των Πειραιωτών να αλλάξουν τη ζωή τους [...] Μια ετερόφωτη ομάδα ανθρώπων έσπευσε να συσπειρωθεί, στο όνομα του χρήματος και στο όνομα του Ολυμπιακού, για να υφαρπάξει τη ψήφο των πολιτών του Πειραιά. Θέλουν να σώσουν τον Πειραιά. Το ερώτημα είναι από ποιον;»


Καταγγελίες για ρουσφέτια και Κ. Αρβανιτόπουλο
 

 Ο κ. Δρίτσας κατήγγειλε ότι στον Δήμο Πειραιά απολύουν με εξάμηνες συμβάσεις και παίρνουν νέους για να τάζουν θέσεις. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο υπουργός Παιδείας δεν έχει δώσει εξηγήσεις για τις προσκλήσεις που ταχυδρόμησε το υπουργείο για την εκδήλωση στην οποία θα ήταν παρόντες οι κ.κ. Μώραλης και Μαρινάκης. Έθεσε επίσης δυο ερωτήματα εκ των οποίων το ένα όπως τόνισε έχει απαντηθεί.
Κατήγγειλε επίσης ότι πριν ανέβει στο βήμα πληροφορήθηκε ότι μια μεγάλη επιχείρηση με έδρα τον Πειραιά, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανταγωνιστική σχέση με τον δήμαρχο, οφείλει τα δύο τελευταία χρόνια 600.000 ευρώ σε δημοτικά τέλη.

 
Στόχοι και δεσμεύσεις



«Μας ενδιαφέρει η τύχη της πόλης μας, η καθημερινότητα μας, που αποτελεί αυτή καθ' αυτή την πεμπτουσία της ζωής μας και ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Αγαπάμε τη ζωή, τη δημιουργία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ανάπτυξη για τους πολλούς. Αγαπάμε όλα τα χρώματα και τις φυλές του κόσμου. Σεβόμαστε το φύλο και τις ατομικές επιλογές του καθενός» είπε δίνοντας το στίγμα της παράταξής του.


«Η πόλη είναι οι άνθρωποι. Αυτό είναι το μέτρο» είπε ο κ. Δρίτσας αναφέροντας με έμφαση ότι ο δήμος «είναι σχεδόν χρεοκοπημένος. Τα δημοτικά τέλη είναι τα πιο υψηλά [...] Οι υπηρεσίες δεν έχουν στελέχη» ενώ χαρακτήρισε τα έργα του κ. Μιχαλολιάκου «εργολαβίες».


Στη συνέχεια δεσμεύτηκε για μείωση των δημοτικών τελών στα υπερχρεωμένα και φτωχά νοικοκυριά και στα καταστήματα που απειλούνται να κλείσουν, για ανάπτυξη δομών αλληλεγγύης (σίτιση, γιατροί, φάρμακα, σχολική ενίσχυση), για στήριξη του τοπικού εμπορίου, για σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και του νερού και για στήριξη στα νοσοκομεία Τζάνειο και Μεταξά, όπως και στις δομές ψυχικής υγείας, τις δομές πρόνοιας, τα ειδικά σχολεία.