Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Καταγγελία Δρίτσα: Με λεφτά του υπουργείου Παιδείας διανέμεται υλικό του Μώραλη!


Σάλος στον Πειραιά από την καταγγελία που κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου υπέρ του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»


Οσμή σκανδάλου και υπόγειων διαδρομών που θέτουν ακόμα και ζήτημα τόσο ενδοκυβερνητικής σταθερότητας, όσο και εσωκομματικής πειθαρχίας αναδύονται από τις σοβαρότατες καταγγελίες που κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Θοδωρής Δρίτσας εναντίον του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με έξοδα του υπουργείου απέστειλε μέσω ταχυμεταφορικής εταιρείας (courier) προσκλήσεις για εκδηλώσεις προεκλογικού σκοπού υπέρ του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη!

«Από το υπουργείο Παιδείας, με έξοδα του ελληνικού λαού, με δαπάνες που επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό, αποστέλλονται μέσω υπηρεσιών courier, προσκλήσεις για εκδηλώσεις προβολής της υποψηφιότητας του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη, τον οποίον ο κ. Αρβανιτόπουλος στηρίζει ανοιχτά», αναφέρει ο κ. Δρίτσας.

Καλεί επίσης τον υπουργό Παιδείας «να λογοδοτήσει», καθώς «τα ζητήματα αυτά, είναι πολύ σοβαρά» και «δεν επιτρέπεται σε κανέναν εκπρόσωπο του λαού να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο».

Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας ισχυρίζονται με ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το υπουργείο «για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του και συνακόλουθα καμία δαπάνη σχετική δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας».

«Ο,τιδήποτε υποστηρίζει αντίθετη άποψη είναι υποβολιμαίο και συκοφαντικό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τόσο ο υπουργός κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, όσο και συνεργάτες του δεν απαντούν στις επίμονες κλήσεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η καταγγελία έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά από τον υπουργό εφ’ όσον επιβεβαιωθεί το περιστατικό.

Στον ίδιο τόνο, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος φέρεται έτοιμος να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Δρίτσα προκειμένου να τού εκθέσει τα γεγονότα και να βγάλει σχετική ανακοίνωση με την οποία θα καταδικάζει την απροκάλυπτη στήριξη υποψηφίου δημάρχου με χρήματα που προέρχονται από κρατικά κονδύλια και από τις στερήσεις του λαού.