Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ποιος πολιτικός πρότεινε στον Σόιμπλε αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη (VIDEO)

Φωτογράφισε συγκεκριμένο πολιτικό που ήθελε
την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη


Νέους τριγμούς προκαλεί σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη η αποκάλυψη που έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς σχετικώς με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times.

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε ότι Έλληνας πολιτικός πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και πρόσθεσε πως αυτό ήταν μέρος κυβερνητικού σχεδίου!
Βλακεία ή προδοσία; Ο ιστορικός του μέλλοντος θα το αποδείξει αλλά έως τότε ας δούμε τι λένε οι πληροφορίες.
Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως η θέση τους ήταν σταθερή, ότι οι Έλληνες υποφέρουν από λάθη και παραλείψεις της ελληνικής ελίτ. «Όπως μπορεί να δει κάποιος εκείνη την εποχή, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών των πολιτικών και των οικονομιών τους ελίτ» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε: «Έλληνας πολιτικός, του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφισβητώ, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να αποκαλύψω το όνομά του, πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Στη συνέχεια έπεσε η ιδέα του δημοψηφίσματος». Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ανάλογες προτάσεις του έκαναν και Ιταλοί πολιτικοί.

«Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε ότι μια χώρα σαν την Γερμανία δεν θα έπρεπε να κάνει σχέδια για το τι θα γίνει, και σχέδιο Α είχαμε, και σχέδιο Β και Γ και Δ» πρόσθεσε αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε πολύ καλό δρόμο, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη.

Επιβεβαίωσε δε ότι στις 11 Ιουνίου θα υποδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο, λέγοντας: «Στις 11 Ιουνίου, θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον κ. Στουρνάρα και πάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: