Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μαροκινός τζιχαντιστής φωτογραφίζεται με τα κεφάλια 3 Σύριων στρατιωτών- Τον σταύρωσαν σε σκαλωσιά(σκληρές φωτο)


Όπως μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ΕFE και εφημερίδες του Μαρόκου ένας Μαροκινός τζιχαντιστής που ταυτοποιήθηκε ως ο Mohamed Hamduch μαχητής της ΙSIS φωτογραφίζεται περιχαρής με τα κομμένα κεφάλια 5 σύριων στρατιωτών που ο ίδιος αποκεφάλισε.



Βρίσκεται σε καρότσα ημιφορτηγού.Ανήκει στο τρομοκρατικό δίκτυο που διαλύθηκε τον Μάρτιο υπό την διεύθυνση του ισπανού Mustafa Maya Amaya.

Η μαροκινή εφημερίδα Al Akhbar (05/06/2014) δημοσιοποιεί την είδηση και την φωτογραφία αλλά και δηλώσεις του δράστη από αταυτοποίητο site.

Ο ίδιος απειλεί με ένα φίλο του ότι είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στην “ισλαμική εκστρατεία του Μαρόκου.»

Ο Hamduch κατάγεται από την πόλη Frideq « Castillejos » (γειτονική της Ceuta) και είναι παντρεμένος με μια ισπανίδα μαροκινής καταγωγής Asia Ahmed Mohamed.

Τον γάμο τους νομιμοποίησε ισλαμικό σαριακό δικαστήριο τoυ Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Ανατολής (ΙSIS) στο οποίο ανήκουν έκτοτε.

Η πόλη Castillejos αποτέλεσε ορμητήριο των μαροκινών ντζιχαντιστών όπου και πολλοί ισπανοί εκπαιδεύτηκαν.Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στην τηλεόραση πριν 2 εβδομάδες ότι τουλάχιστον 1000 ματροκινοί επιχειρούν ως τζιχαντιστές στη Συρία. Σύμφωνα με άλλες πηγές ανέρχονται σε 2000 (lavanguardia)

To Μαρόκο επιβάλει τετραετή κάθειρξη σε όποιν τζιχαντιστή επαναπατρίζεται από Συρία.Εδώ και 2 εβδομάδες 19 πρώην τζιχαντιστές και νυν κρατούμενοι με δήλωσή τους που κοινοποίησαν στον τύπο δηλώνουν μετανιωμένοι και έτοιμοι να επανενταχθούν στην κοινωνία σεβόμενοι απόλυτα τη θέληση και τους προσανατολισμούς της.Αναφέρουν ότι ωθήθηκαν να συμμετάσχουν στο τζιχάντ από κηρήγματα και φετουά.Άλλοι αποθαρρύθηκαν από τον εμφύλιο στις τάξεις των ανταρτών ενώ βρίσκονταν στα τουρκοσυριακά σύνορα και ζητούν την αμνήστευσή τους από το κράτος του Μαρόκου.

Φοβούνται ότι αν παραμείνουν στη Συρία θα σκοτωθούν καθώς αποκαλύπτουν ότι όσοι σύντροφοί τους αρνήθηκαν να συνεχίσουν να πολεμούν τον τακτικό στρατό εκτελέστηκαν από τους αντάρτες.(h2info.ma)

Επίσης από άλλη πηγή διέρρευσε πριν λίγο και ο δεύτερος εσταυρωμένος του Χαλεπίου σε μαδέρια οικοδομής σκαλωσιά.Τον εκτέλεσαν ως συνεργάτη του στρατού


Πηγή: Makeleio.gr