Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πρόβλημα και πάλι με τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στον Πειραιά – Τι πραγματικά συμβαίνει;


Οι πολίτες αναρωτιούνται: Γιατί ο Πειραιάς έγινε πάλι «σκουπιδότοπος» θυμίζοντας μέρες Φασούλα; Οι κάδοι στις γειτονιές έχουν «φουλάρει», υπάρχουν πολλές καταγγελίες συμπολιτών μας για αδιαφορία από πλευράς δήμου και «καυστικά» σχόλια σε πολλά blogs και sites, τα οποία συνδέουν το θέμα με την αποχώρηση Μιχαλολιάκου.



Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και ο Πειραιάς είναι πιο βρώμικος από ποτέ. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι ζέστες αρχίζουν και «σφίγγουν» με αποτέλεσμα η μυρωδιά να είναι έντονη, αλλά και σε μια περίοδο που καταφθάνουν τουρίστες λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Και αυτό είναι το άσχημο. Τόσες προσπάθειες, τόση συζήτηση για το βασικό πλεονέκτημα του Πειραιά, την Κρουαζιέρα και τελικά συνειδητοποιείς πως αν δεν σταθεροποιήσεις την εικόνα της πόλης σου, δύσκολα θα πετύχεις το στόχο. Μιλήσαμε με τον αρμόδιο για θέματα καθαριότητας κ. Γιώργο Βοϊδονικόλα.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη αποχώρηση των συμβασιούχων του Πειραιά, γεγονός που έχει μειώσει τις «εξορμήσεις» των απορριμματοφόρων. Ο Δήμος έχει βγάλει προκήρυξη «εποχικών» για πάνω από 200 άτομα και οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες. Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Βοϊδονικόλας, από Τρίτη που θα ενισχυθεί ο τομέας της καθαριότητας, αυτά τα φαινόμενα θα εκλείψουν και ο Πειραιάς θα είναι και πάλι καθαρός.


Πηγή: Κοινωνική