Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Γιατί χαρακτηρίζει ρατσιστική τη χώρα μας η Louise Mensch - Τι της απαντούν στο Twitter


«Σάλο» στα social media έχει προκαλέσει η ανάρτηση που φέρεται να έκανε η Βρετανίδα πρώην βουλευτής, Louise Mensch.


Γράφοντας ««F@ck you Greece», στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η γνωστή για τον οξύθυμο χαρακτήρα της, Mensch, που προέρχεται από το Συντηρητικό Κόμμα, θέλησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας της «Anti-Defamation League» -ο οργανισμός κατά της δυσφήμησης των Εβραίων-, σύμφωνα με την οποία, το 69% των Ελλήνων εκδηλώνει συμπεριφορές αντισημιτισμού.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Ελλάδα, άντε π@δ@ξου. Tα κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους. To 69% του πληθυσμού είναι ρατσιστές».

Αιτία της προκλητικής παρέμβασής της, πιθανότατα, ήταν το γεγονός ότι είναι παντρεμένη με Εβραίο μάνατζερ, ο οποίος ασχολείται με τη μουσική βιομηχανία και συγκροτήματα όπως οι Metallica και οι Red Hot Chili Peppers.

Η απάντηση πάντως ήρθε από τους ίδιους τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι την προκάλεσαν να κάνει ανάλογα σχόλια για μουσουλμανικές χώρες, όπου (σύμφωνα με την ίδια έρευνα) εννέα στους δέκα εκδηλώνουν αντισημιτικές συμπεριφορές.

Άλλοι της έγραψαν ότι η ατάκα «άντε π@δ@ξου Ελλάδα» είναι εξίσου ρατσιστική και αποτελεί γενίκευση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που της απάντησαν με εξίσου υβριστικά σχόλια.

Εκείνη πάντως επέμεινε: «Greece can be said to be racist, as a country, when 70% identify as racist» (η Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστική χώρα, όταν το 70% αυτοπροσδιορίζονται ως ρατσιστές).

Η επίμαχη πρώτη ανάρτηση, πάντως, ενδεχομένως έχει σβηστεί από το λογαριασμό της.


Πηγή: Πρώτο Θέμα