Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ινδονησία: Ο ηττημένος των προεδρικών δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα


Ο απόστρατος στρατηγός Πραμπόβο Σουμπιάντο, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην Ινδονησία, δήλωσε ότι εγκαταλείπει τη διαδικασία και θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως εντός της ημέρας και να δώσουν τη νίκη στον αντίπαλό του Τζόκο Βιντόντο.


«Στις εκλογές υπήρξε μαζική νοθεία, δομημένη και συστηματική», δήλωσε ο κ. Πραμπόβο, προσθέτοντας ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Ιουλίου ήταν «μη δίκαιες και ανέντιμες».


«Με αυτά τα δεδομένα, θα κάνουμε χρήση του συνταγματικού μας δικαιώματος να απορρίψουμε την προεδρική εκλογή του 2014, η οποία είναι νομικά άκυρη, και συνεπώς αποσυρόμαστε από την τρέχουσα διαδικασία», πρόσθεσε ο κ. Πραμπόβο, σε μια κίνηση οργής.

Οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση στην Τζακάρτα από την εκλογική επιτροπή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, τα οποία πρόκειται να επιβεβαιώσουν τη νίκη του Τζόκο Βιντόντο, επονομαζόμενου Τζοκόβι.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στις 9 Ιουλίου, αξιόπιστες εκτιμήσεις έδιναν σχεδόν το 53% των ψήφων στον κ. Τζοκόβι και λίγο περισσότερο από 47% στον αντίπαλό του.


Αμφότεροι, ωστόσο, οι υποψήφιοι ανακοίνωσαν ότι νίκησαν. Έκτοτε ο κ. Πραμπόβο δεν έχει πάψει να κατηγορεί το στρατόπεδο του κ. Τζοκόβι ότι επιδόθηκε σε μαζική νοθεία.

Πηγή: Ναυτεμπορική