Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Βάσεις: Εκτόξευση σε 45 ΑΕΙ και ρεκόρ ανόδου στις πολυτεχνικές

Όνειρο θερινής νυκτός γίνεται η επιθυμία υποψηφίων να εισαχθούν σε μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές.


«Δύσκολα» βάζουν οι βάσεις στους επιτυχόντες των πανελλαδικών του 2014. Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των στοιχείων, ο πήχης ανεβαίνει στα ύψη για τις Πολυτεχνικές Σχολές, ενώ στις Ιατρικές «σπάει» το φράγμα των 19.000 μορίων. 


Συγκεκριμένα, όσοι υποψήφιοι στοχεύουν να εισαχθούν φέτος σε Σχολές άνω των 16.000 μορίων, θα πρέπει να υπερπηδήσουν ψηλό πήχη. 


Σύμφωνα με το «Έθνος» της Παρασκευής, το οποίο επιβεβαιώνει πρόσφατη δημοσίευσή μας, η επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων δείχνει ότι αυτές οι Σχολές, 45 στο σύνολό τους, θα έχουν εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600 με 700 μόρια. 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όλες σχεδόν οι βάσεις των Σχολών θα κινηθούν ανοδικά. 

Την ίδια πορεία, επίσης, θα ακολουθήσουν οι Σχολές του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, αφού αυτές επιλέγουν οι περισσότεροι αριστούχοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης. 

Αλλά και οι Πολυτεχνικές με πρώτες και καλύτερες των Πολιτικών Μηχανικών θα εκτοξευθούν για να ακολουθήσουν τα Τμήματα : Χημικών Μηχανικών – Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτονικές, με κάπως λιγότερα μόρια παραπάνω. 

Περισσότερο τυχεροί, τέλος, θα είναι οι υποψήφιοι του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μικρότερη άνοδο των βάσεων (+ 250 μόρια) ακόμη κι αν πρόκειται για τις Νομικές. 

Όσον αφορά στις Ιατρικές Σχολές θα σπάσουν το «φράγμα» και θα κινηθούν μάλλον στα επίπεδα του 2012, δηλαδή πάνω τα 19.000 μόρια! 

Διαβάστε ακόμα: